Let's read some books #2

Zoals jullie wel weten, ben ik gek op lezen, ik deel dan ook met mijn beste vriendin een blog waarop wij onze mening geven op boeken. De lijst met boeken die ik wil lezen, groeit met de dag en aangezien het al een tijdje geleden is dat ik mijn lijstje met jullie deelde, geef ik jullie vandaag een update.
1. In het water • Paula Hawkins
"Nel, een alleenstaande moeder, wordt dood aangetroffen in de lokale rivier. Eerder die zomer sprong een tienermeisje op dezelfde plek haar dood tegemoet. Ze zijn niet de eerste vrouwen die ten prooi vallen aan deze donkere wateren, en hun dood veroorzaakt een golf van onrust over de rivier en zijn geschiedenis.
De vijftienjarige dochter van Nel blijft alleen achter. Daarom moet Nels zus, Jules, terugkeren naar het stadje dat ze jaren geleden de rug heeft toegekeerd. Voorgoed, dacht ze toen."
- Paula Hawkins

2. Op mijn schouders • Jennifer Niven

"Iedereen denkt ze te kennen: Libby is het dikste meisje van het land en Jack is de eeuwige lolbroek. Als ze elkaar ontmoeten zijn ze allebei vooral kwaad, maar al snel daarna verrast. Want hoe beter ze elkaar leren kennen, hoe minder eenzaam ze zich voelen. Op mijn schouders is een indringend en bijzonder liefdesverhaal."
- Jennifer Niven

3. Veel liefs, Lara Jean • Jenny Han                                            (3de uit de reeks)

"Als je hoofd en je hart verschillende dingen zeggen, waar luister je dan naar?

Het leven van Lara Jean loopt op rolletjes: ze geniet van haar laatste jaar op de middelbare school, ze is smoorverliefd op haar vriendje Peter en haar vader gaat hertrouwen. Maar met het einde van het schooljaar in zicht, komt er ook een einde aan haar zorgeloze leventje. Waar gaat ze studeren? Wat als haar relatie met Peter onder haar keuze lijdt?"

- Jenny Han

4. Someday, Someday Maybe • Lauren Graham (Engelstalig)

"Franny Banks had zichzelf drie jaar de tijd gegeven om het te gaan maken als actrice. Nu gaan de laatste drie maanden in. Ze kwam ooit naar New York met dromen over Broadway, maar haar fanclub telt nog maar twee leden (haar huisgenoten Jane en Dan) en om haar huur te betalen werkt ze als serveerster in een Comedy Club.

Franny wil haar droom om de volgende Diane Keaton of Meryl Streep te worden nog niet laten varen. Maar haar bankrekening slinkt, haar agent belt niet meer, en haar vader wil eigenlijk dat ze naar huis komt om met haar geweldige ex-vriend te trouwen. Franny besluit nog één laatste poging te wagen om ‘ooit’ te veranderen in ‘nu’."

- Lauren Graham

5. Fangirl • Rainbow Rowell

"Cath is fan van Simon Snow, maar zo zijn er wel meer. Het enige verschil is dat een Simon Snow-fan zijn voor Cath net zo veel betekent als kunnen ademen voor de rest van de mensheid. Als Cath niet over Simon Snow leest, in boeken waarin hij de hoofdpersoon is of op forums, dan schrijft ze fanfictie of verkleedt ze zich als een van de personages uit de films.Tot nu toe was haar tweelingzus Wren net zo gek op Simon Snow, maar nu ze gaan studeren is het fangirlen er voor Wren wel een beetje af. Cath zal nu dus alleen door haar veelal fictieve leven moeten gaan. Maar is ze daar wel klaar voor? Haar nieuwe kamergenoot Reagan is in ieder geval vastbesloten om Cath een handje te helpen. Samen trekken ze ten strijde tegen veeleisende docenten, manische ouders en sluimerende verliefdheden en komt Cath erachter dat nerd zijn eigenlijk wel heel cool is."
-Rainbow Rowell

6. 54 minuten • Marijke Nijkamp
"In Amerika al maandenlang op de New York Times bestsellerlijst!

10 :00 

De directeur van Opportunity High School beëindigt haar toespraak en verwelkomt alle leerlingen voor het nieuwe semester.

10 :02

De leerlingen staan op om naar hun klassen te gaan.

10 :03

De auladeuren gaan niet open.

10 :05

Iemand begint te schieten.

Uiterst minutieus volgt 54 Minuten vier jongeren tijdens een 

schietpartij op een middelbare school. Verteld vanuit verschillende 
perspectieven kom je achter de motieven van de schutter en word je als het ware de terreurdaad ingezogen."
-Marijke Nijkamp

7. Haar dag • Gayle Forman (1)
"Om iets te vinden, moet je eerst verdwalen.

Het leven van Allyson is als haar koffer: strak gepland, precies gepakt en tot in de puntjes geordend. Tot ze op de laatste dag van haar vakantie Willem ontmoet, een acteur. Willem is in alles haar tegenpool. En hij nodigt haar uit mee te gaan naar Parijs. Geheel tegen haar natuur in zegt ze ja.


Haar dag gaat over deze dag in Parijs, over een sprankelende verliefdheid met een abrupt einde. Over risico's nemen, zoeken en dingen vinden die je anders nooit had ontdekt."

- Gayle Forman

8. Zijn jaar • Gayle Forman (2)
"Willem is Lulu kwijt. Zal hij haar vinden?

Zijn jaar is het verhaal van Willem. Na die stralende dag met Allyson, alias Lulu, in Parijs, is Willems leven veranderd. Hij kan zijn draai niet meer vinden, is rusteloos en reist de wereld rond. Wat wil hij met zijn leven? Blijven reizen? Meer werken? Wat betekent acteren voor hem? Zo door blijven gaan kan niet meer, niet na die dag met haar."

- Gayle Forman
9. Dingen die we zeker weten • Jessi Kirby
"`Ik weet niet wat Trent ervan zou zeggen als hij het op een of andere manier kon zien. Ik hoop dat hij het zou begrijpen. Heel lang was ik degene die zijn hart had. Ik moet gewoon zien waar het nu is.'

Het lukt Quinn maar niet om de draad van haar leven weer op te pakken na de dood van haar vriendje, Trent. Het enige wat haar troost geeft, zijn de ontmoetingen met mensen die zijn gedoneerde organen hebben gekregen. Maar uitgerekend de ontvanger van zijn hart blijft een mysterie. In het geheim gaat ze op zoek naar deze persoon en ontdekt dat hij Colton Thomas heet en negentien jaar oud is. Ze wil hem zien - één keer maar, houdt ze zich voor..."

-Jessi Kirby

10. Alles wat je lief is • Nicola Yoon
"Je kunt misschien niet alles voorspellen, maar sommige dingen wel. Dat ik verliefd ga worden op Olly, bijvoorbeeld. En dat het op een ramp zal
uitdraaien.

Madeline is allergisch voor de wereld. Zo allergisch dat ze al zeventien jaar niet buiten is geweest. De enige mensen die ze te zien krijgt, zijn haar moeder en verpleegster Carla. Madeline verdrijft de tijd met lezen en het schrijven van 'spoilende' boekbesprekingen. Tot er een nieuwe jongen naast haar komt wonen, met ogen in de kleur van de Atlantische oceaan: Olly. Hun vriendschap begint online, maar al gauw is dat niet meer genoeg..."

-Nicola Yoon

11. De jongen die het liet regenen • Brain Conaghan
"Een aangrijpend verhaal vol humor over een actueel thema, pesten.;;;Met uitgebreid online lespakket onder 'Downloads'. Clem is nieuw in de stad en op school. Als nieuwkomer wordt hij geviseerd door een groepje jongens dat hem het leven zuur maakt. Clem probeert hen uit de weg te gaan. Maar wat hij ook doet: de dreiging gaat zijn hele leven bepalen. Tot het genoeg geweest is. Tot het drama onafwendbaar is. Hij was gewoon anders... omdat... omdat... nou, om te beginnen had hij een accent. Iedereen met een ander accent was meteen cool. Rosie Farrell Er was iets aan hem wat ik niet goed kon plaatsen. Ik kan er nog steeds de vinger niet op leggen wat het precies was. Maar er was íéts, weet u wat ik bedoel? Ik kan het niet goed uitleggen. Misschien was het de manier waarop hij je aankeek... Rosie Farrells moeder Clem was oké, op een saaie boekenwurmmanier. Hij had een grappige naam en een grappig accent. Sommige meiden vonden dat aantrekkelijk. En dat taaltje. Het was alsof ik luisterde naar iemand in Eastenders of Hollyoaks. Erotischer wordt het niet. Nee, ik bedoel... anders... exotisch. Exotischer wordt het niet. Erotisch, exotisch, whatever. Cora Kelly"
-Brain Conaghan

12. Plan B • Evi Renaux
"?Wat als je morgen opstaat en je niet meer kunt doen wat je altijd al deed?Of je het gevoel hebt een beetje vast te zitten?Of je gewoon je leven over een andere boeg wilt gooien?In dit boek gaat Evi Renaux samen met jou op zoek naar jouw eigen plan B.Ze laat je zien waar zij haar inspiratie haalt, met anekdotes, quotes en songteksten, maar ook doe-opdrachten.Zo neemt ze je bij de hand om je eigen verhaal te herschrijven.Omdat plan B meestal zoveel verrijkender is dan plan A!Omdat plan B misschien is wat je echt wilt, maar nooit hebt durven doen?'Kiezen voor jezelf en voor je eigen geluk doe je blijkbaar nog altijd niet zo gemakkelijk. Waarom zou je alleen nadenken over een plan B als een tegenslag je ertoe dwingt? Ook jij hebt het recht om je droom te leven. Laat mij je daarbij helpen!'"
-Evi Renaux

13. Backstage • Matthias Soberson

"Backstage vertelt het verhaal van de 16-jarige Emma die bij toeval oog in oog komt te staan met haar idool. Wat er volgt had ze nooit durven dromen, al wordt ze even snel geconfronteerd met de mindere kanten van verliefd zijn op een beroemdheid. En dan is er nog Sam, een knappe gast uit haar klas, die ook een oogje op haar blijkt te hebben. 'Backstage' is de eerste fanfictionroman in de reeks van de populaire online community TAGMAG. Het is dé nieuwssite voor de digitale generatie: op tagmag.be surfen maandelijks meer dan 100.000 tieners op zoek naar hun dagelijkse portie nieuws."
- Matthias Soberson

14. Eleanor & Park • Rainbow Rowell
"Eleanor en Park zijn slim genoeg om te weten dat een eerste liefde bijna nooit voor eeuwig duurt, maar moedig en wanhopig genoeg om het een kans te geven.

Het prachtige en tijdloze liefdesverhaal van twee buitenbeentjes tijdens een schooljaar in 1986. Eleanor en Park zijn personages bij wie de lezer dicht op de huid zit. De twee kunnen niet met en niet zonder elkaar. Dit boek ademt liefde; de belachelijkheid en onontkoombaarheid van liefde, maar ook de kracht en energie die uitgaat van houden van. Die eerste liefde die hartverscheurend kan zijn en je tot wanhoop kan drijven. Het einde is onverwacht en compromisloos, wat maakt dat je meteen opnieuw wilt gaan lezen."

- Rainbow Rowell

15. Talking as fast as I can • Lauren Graham (Engelstalig)
Dit boek is eerder een biografie over het leven van Lauren, hierin vertelt ze over haar ervaringen van die ze doorheen de jaren heeft opgedaan en nog veel meer.

Wat is jouw lievelingsboek? Welke boeken staan er nog op jouw lijstje?

Disclaimer: Dit artikel bevat affiliatie. Dat houdt in dat ik een percentage krijg indien je iets aankoopt via mijn link. 

2 opmerkingen

  1. Dit is echt ontzettend leuk maak meer van zo'n lijstjes, want volgens mij hebben we dezelfde smaak. Heel wat boeken hiervan heb ik ook gelezen, wel benieuwd naar dat boek van Jeniffer Niven!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De ene helft heb ik al gelezen en de andere wil ik graag nog lezen! ;) Xx

    BeantwoordenVerwijderen